Újabb szenzációs magyar siker Portugáliában, az utánpótlás horgász világbajnokságon. A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye.

2023. augusztus 05–06. között Portugáliában, Coruche-ban, a Rio Sorraia folyón rendezte meg a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség (FIPSed) a XV. U25, XXXVI. U20, XXVII. U15 Utánpótlás Világbajnokságot. Az versenyen az U25 és U20-as korosztályban 11-11, az U15-ös korosztályban 9 nemzet csapata mérte össze a tudását. A magyar csapatok mindhárom korosztályban dobogóra állhattak, és az U25-ös Takács Martin egyéni ezüstérmet szerzett.

Az U15-ös magyar csapat a 22 pontos világbajnok francia és a 30 pontos ezüstérmes portugál csapatok mögött 30,5 ponttal szerezte meg a bronzérmet. A csapat tagjai: Martin Gábor kapitány, Kovács J. Krisztián másodkapitány, Polyák Csaba csapatvezető, Friedrich Gábor, Kertész Botond, Kővári Dániel, Krocsány Gábor, ifj. Somogyi Tibor versenyzők, Kővári Attila, Somogyi Tibor, Krocsány Gábor, Kiss Béla, Kertész Róbert segítők.

A címvédő világbajnokként érkezett U20-as válogatottunk a 21,5 pontos világbajnok angol csapat mögött 34 ponttal lett ezüstérmes, megelőzve a 35 pontos, bronzérmes francia együttest. Egyéniben Vidó Roland a negyedik helyen végzett. A csapat tagjai: Ifj. Szénási Béla kapitány, Pocsai Márk másodkapitány, Szénási Béla csapatvezető, Nagy Hunor, Smányi Szabolcs, Skaliczki Ábel, Vidó Roland, Zsiga Levente versenyzők, Lőrincz Benedek, Smányi Zsolt, Skaliczki Gábor, Vidó Ferenc, Gyulai Ferenc segítők.

Az U 25-ös korosztályban a 25 pontos világbajnok olasz és 27 pontos francia csapatok mögött a magyar fiatalok 30 ponttal lettek bronzérmesek. Egyéniben Takács Martinnak sikerült megszereznie az ezüstérmet. A csapat tagjai: Ambrus Tibor kapitány, Nagy Benedek másodkapitány, Szilvási Szilárd csapatvezető, Dósa Máté, Kisjuhász Bence, Kéri Dominik, Takács Martin, Vári András versenyzők, Deli Ibolya, Jámbor Dávid, Fekete Ferenc, Kiss Martin János segítők.

IfjVB_31.jpg

Nemzeti válogatottjaink ebben az évben minden világversenyről éremmel tértek haza és hatalmas teljesítmény, hogy most is mindhárom kategóriában dobogóra állhattak versenyzőink.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen prof. Claudio Matteoli, a Nemzetközi Édesvízi Sporthorgász Szövetség (FIPSed) elnöke és João Vizinha a FIPSed technikai bizottságának tagja adták át a díjakat a versenyzőknek. Külön öröm, hogy ezzel az emlékezetes eredménnyel a magyar horgászsport megerősítette helyét a világranglistán.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti, valamint a „Magyar Csapat” szakszövetségi sporttámogatási rendszer partnerminisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a sikeres lebonyolításban és a nemzeti válogatott felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez!

IfjVB_34.jpg