2023. július 28–30-án a method feeder országos bajnokság második középdöntője Törökbálinton, a Törökbálinti horgásztavon került megrendezésre.

Ezen a versenypályán a hétköznapokon kifundált taktikákat a versenyzők hétvégente, akár versenykörülmények között is tesztelhetik. Néhányan az elődöntőből bejutott 40 versenyző közül már egy hónappal a verseny előtt megkezdték itt a felkészülést. A jellemzően 4-10 kilogramm közötti pontyokból nem ritkán egy mázsát is meg lehet fogni egy-egy ötórás forduló alatt. Ezen felül hasonló méretű amurok és tokok borzolják a kedélyeket, az egyre cseperedő dévérkeszeg-állomány pedig remek menekülési utat jelenthet a nehezebb napokon. A középdöntő előtti héten szokatlan edzésterhelést kapott a pálya, de szerencsére ez a halállomány kapókedvét nem rontotta el a versenynapokra. Voltak olyan versenyzők, akik rövidebb (20-40 méter) távon próbáltak pontyot fogni, esetleg ugyanitt az amurokat célozták meg kukoricát is bőségesen tartalmazó etetéssel. A fordulók második felében egészen jól működött ez a taktika, de 90-100 méterről folyamatos pelletes etetéssel sokkal többet lehetett fogni. Pár évvel ezelőtt Törökbálinton az nyert, aki a lehető legpontosabban és legtávolabbra tudott horgászni, aztán ahogy az lenni szokott páran megtanultak nagyot és még nagyobbat dobni, ráadásul egyre pontosabban. Ma már sok olyan versenyzővel találkozhatunk az itteni versenyeken, akiknek nem okoz problémát viszonylag pontosan dobni 120 méternél is messzebbre.
A törökbálinti középdöntőt a főként etetési stratégiájára építő Szabó Bence nyerte 4 ponttal. Szintén 4 pontot gyűjtött, de kicsit kevesebb halat fogott a távdobásban jeleskedő Szekeres Csaba, aki így második lett. Az ezüstérmeshez hasonló taktikával ért fel a dobogóra a harmadik helyezett Látó Botond is, aki fiatal kora ellenére már sokat bizonyított a hasonló jellegű versenyeken. Ebből a középdöntőből az első 13 versenyző jutott tovább és vehet majd részt a kiskunhalasi döntőben.

Részletes eredmények az alábbi linken:
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=824

VIII method ob II 1

VIII method ob II 4

VIII method ob II 3

VIII method ob II 5

VIII method ob II 2

VIII method ob II 6