Az idei nyár első igazán nyárias időjárású hétvégéjén került megrendezésre az idei női és U25-ös pontyfogó országos bajnokság, a számtalan versenyt látott Maconkai-víztározón. A versenynek hét hölgy és 10 fiatalokból álló páros vágott neki. 

A csapatok határozott elképzelésekkel vágtak neki a versenynek, de az előző héten megrendezett Professzionális Bojlis Európa Kupán tapasztaltak alapján senki sem mehetett biztosra. Az addig favoritnak vagy gyengének vélt helyek másként adták a halat, és a bevált stratégiák sem a megszokott módon működtek az idén. Nem volt hát különösebb meglepetés, hogy a halfogás lassan indult és az etetéseket nem a megszokott módok kellett építeni ahhoz, hogy érdemben tudjanak fogni a versenyzők.

A női mezőny két szektorában félidőig a Quickbaits Girls (Törökné Bazsó Katalin és Telinger Katalin) és némi előnnyel az Xtra-Carp Ladies (Mátyásné Siklódi Rita és Csernyák Daniella) vívott nagy harcot. Aztán ahogy teltek az órák az Xtra-Carp Ladies növelni tudta előnyét, sőt az utolsó 24 órára alaposan fel is pörögtek a lányok, nem hagyva esélyt a vetélytársaknak a felzárkózásra. A Fox and CarpSoul Team (Szabó Rebeka Klára és Károly Alexandra Tünde) és a CFB (Horvát Ágnes és Balázs Luca) sokáig a harmadik helyért küzdöttek, de a második 24 órában a CFB lépéselőnyre tett szert. Az utolsó órákban már a Quickbaits ezüstöt érő pozícióját is veszélyeztették, végül azonban megfogni nem tudták őket, így meg kellett elégedniük a harmadik hellyel és a legnagyobb halért járó trófeával.

D923F39C-E33B-4F49-B5A3-C77C619A0530_1_105_c.jpg

Az ifik versenye talán még ennél is izgalmasabban alakult. Az A szektorban 72 órán át olyan adok-kapok zajlott, amiben csak sejtették a versenyzők, hogy éppen hogyan állnak. Mire lezajlott egy-egy mérlegelés, máris újabb pontyok pihentek a pontyzsákokban. A VHaldorádó–Vital Baits Hungary (Bogáromi Ádám és Burszki Zoárd), a Bagdi Baits (Szolyka László és Bagdi Bence) és a Bait’r’Us Junior Team (Soberón-Hajdu Gellért és Takács Attila Jácint) csatájából végül az utóbbi került ki szerencsésen és legnagyobb fogott súllyal meg is nyerték a bajnokságot. Az MMB Team (Hartl Martin és Tóth Balázs) a Team Avantgarddal (Cseh Attila és Mikola Levente) vívott nagy csatát és ért fel a dobogó második fokára, míg a Carplove Team (Bajnai Gergő Csaba és Bakos Martin István) az E szektorban küzdött nagyot minden halért és lett bronzérmes. A legnagyobb hal díját Dukát Patrik és Szanyi Gergely (KOI Friends HEBOSZ x Senzor Planet) hozta el egy 19 775 grammos nyurgaponttyal.

5208AAEE-4251-45F8-916A-AF7F5E6E4D14_1_201_a.jpg

Végeredmények
Nők: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=800

U25: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=799