2023. 06. 01–04-én Kaposváron, a Deseda-tavon került megrendezésre a LX. Egyéni Országos Bajnokság középdöntője, ahol 80 versenyzőből négy forduló során 40 jutott tovább a bajnokság döntőjébe Európa egyik leghalasabb, dévéres pályáján versenyezve.

A MOHOSZ támogatásának is köszönhetően megújult a desedai versenypálya. Megerősítették és kövezéssel látták el a partrézsűt, amely így méltó helyszíne lesz a június 24–25-én 28 csapat részvételével megrendezésre kerülő Európa-bajnokságnak.

A mostani bajnokság jó főpróba volt mind a rendezés, mind a horgászat taktikájának kialakítása szempontjából. A legtöbben matchbottal horgásztak 25-35 méterre, vagy rakós bottal 13 méterre. A fő halfaj a dévérkeszeg volt, amiből az átlag 150-350 g között mozgott, de egy-két beugró ponty, kárász és karikakeszeg színesítette a palettát. Gilisztacsokor csalival jó néhány kiló körüli harcsa is horogra került. Az átlagfogás 9 kg felett alakult, de néhány kiemelkedő 15-20 kg-os fogást is láthattak a kilátogató nézők.

A harmadik fordulóban Szákovics Imre fantasztikus horgászattal, több mint 34 kilós fogással pályacsúcsot állított be az úszós kategóriában.

A középdöntőt Csöregi Balázs nyerte 5 ponttal, a szintén 5 pontos Kovács Gergely előtt. A dobogó harmadik fokára a 6 pontos Csillag László állhatott fel. 

Részletes eredmények: 
https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=762

LX egyeni ob 3

LX egyeni ob 2

LX egyeni ob 1 1

LX egyeni ob 5

LX egyeni ob 6

LX egyeni ob 4