2023. április 29–30-án lezajlott a XVII. Műlegyező Országos Bajnokság első fordulója Csehországban, Vissy Brodban a Vlatava folyón.

A forduló eredetileg tervezett folyószakasza a helyi víztározók telítettsége miatt horgászatra alkalmatlanná vált, az eredeti vízhozam négyszerese zúdult le a folyómederben. Az A és B terv helyett egy C lépett életbe, így egy kisebb, szabályozott mellékágon kerültek megrendezésre az etapok. Az edzésnapokon hamar kiderült, hogy egy rendkívül technikás pályán kell bizonyítaniuk a versenyzőknek, ami jó felkészülési lehetőséget biztosított a világbajnokságra. A pénteki esős napot követően a versenynapon nem lehetett panaszkodni az időjárásra. Délelőtt megtörtént a sorsolás – a pályát 2 szakaszra osztották –, ahol mindenki helyet húzott magának. A technikai értekezletet követően a mezőny elfoglalhatta a helyét, majd 9 órakor elkezdődött a verseny. A domináns sebes pisztráng mellett a versenyzőknek sikerült domolykókat, sügéreket, szajblingot és pért is fogniuk. A nap folyamán négy másfél órás etap zajlott le. A délelőtti és délutáni fordulók során a teljes A és B szektor helyet cserélt, és ugyanezt megtették etaponként az egymás mellett horgászó versenyzők is. A folyamatos helycsere biztosította, hogy mindenkinek legyen lehetősége jó és kevésbé jó helyen horgászni. Ettől vált igazán izgalmassá a verseny, hiszen így aki az első etap alapján úgy tűnt, hogy könnyedén megnyerheti a versenyt, délutánra az új helyen már bajba kerülhetett, teljesen felborult a papírforma. A kifejezetten izgalmas végjáték során rendkívül szoros küzdelem alakult ki, minden egyes hal sorsdöntőnek számított. Végül a legapróbb technikai trükkök jelentették a különbséget.
Az eredményhirdetésen Szentiványi András Antal örülhetett a legjobban, aki mindössze 1 ponttal előzte meg Balog Tibort, aki viszont pontegyenlőséggel, több fogott hallal előzte meg Tóth Tibort.
Eredmények: https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=729

 XVII Mulegyez OB elso 4

XVII Mulegyez OB elso 1

XVII Mulegyez OB elso 2

XVII Mulegyez OB elso 5

XVII Mulegyez OB elso 6

XVII Mulegyez OB elso 3

XVII Mulegyez OB elso 7

XVII Mulegyez OB elso 8