A FIPSed 2023. április 22–23-án Írországban, a Castleblayney városa mellett található festői szépségű Lough Muckno tavon rendezte meg a VI. Feeder Klubcsapat Világbajnokságot, ahol tizenhét nemzet 28 klubcsapata között két magyar klubcsapat is horgászott.

Hazánkat a tavalyi országos bajnokságon bajnoki címet szerző, a korábbi feeder klubcsapat vébéken dobogón végzett Maros–WalterLand Team (Barna Szilárd csapatvezető, Borda Zsolt edző, Bakó Péter, Csillag László, Erdei Attila Csaba, Sivák Mátyás, Vidó Ferenc, Walter Tamás versenyzők, ifj. Barna Szilárd, Lipák András, ifj. Szénási Béla, Wellner Gábor segítők) és az ezüstérmes Energofish Feeder Team (Csendes Zoltán csapatvezető, Lázár József edző, Frankó Zoltán, Ujszászi Dániel, Varsányi Miklós, Szabó Bence, Raffer Kristóf, Sólyom László versenyzők, Stál Gyula, Varsányi Laura segítők) képviselték.
Az egyhetes felkészülés során a viharos erejű szélben a tóban élő bodorkák, dévérek és a két halfaj összeívásából származó hibridek megfogásának technikáját kellett kidolgozni. Ez korántsem egyszerű feladat, mivel Magyarországon szinte soha nem horgásznak versenyszerűen bodorkára, és a hazai vizek iszapos aljzatával ellentétben itt sziklás-köves, változó mélységű vízben kellett ezt megoldani.
Az egész heti felkészülés ellenére egyik csapat sem merte azt kijelenteni, hogy megfejtette a vizet. Minden szektor más feladat elé állította a versenyzőket, de akár szektoron belül is lehettek eltérések a halfogásban. Volt, ahol a szektor eleje apróhalasnak bizonyult, míg tíz hellyel arrébb már szép dévéreket lehetett fogni. A kellemetlen szeles időjárás mellett még a falánk csukákkal is meg kellett birkózni, amik az összeálló bodorkarajok köré gyűlve gyakran elragadták a horogra akadt zsákmányt. A megnyitó utáni esélylatolgatások során az ír és az angol klubok mellett a magyar csapatokat is megemlítették, akik legbelül érezték, hogy ez a vébé nem róluk fog szólni.
Az első versenynapon leszakadt az ég, kapott a mezőny egy komoly ízelítőt a klasszikus ír időjárásból. Az eső mellé hideg szél is társult, így sokan vacogva álltak fel a forduló végén. Ahogy azt várni lehetett, az írek, az angolok és a lengyelek mellett a németek egyik klubcsapata fordult jó pozícióban, de nagyon szorosan követték egymást. A magyar csapatok közül a Maros–WalterLandnak a 11. helyet sikerült elcsípnie, az Energofish Feeder Teamnek pedig a 16-at. Halvány reményük volt csak a dobogóra és várható volt, hogy az élen állók nem fognak már akkorát hibázni, hogy átengedjék a diadalt. A második fordulóban végre száraz, szélmentes, kellemes időben horgászhattak a fiúk. Az Energofish Feeder Teamből Ujszászi Dániel kapta el legjobban a fonalat, egy szektorgyőzelmet gyűjtött be, míg a Maros–WalterLandban Bakó Péternek sikerült egy ötöst horgásznia. Az ír VDA Lurga Club nem hibázott, és megőrizte vezető helyét, megérdemelten megnyerve a feeder klubcsapatok világbajnokságát. Szorosan mögötte, csupán egyetlen ponttal lemaradva a Hansestipper Bremen német klubcsapat ért fel a második helyre. A bronzérem sorsa is érdekesen alakult, mivel itt pontegyenlőség alakult ki az angol Dragon Energy – Ringerbaits és az ír CM Lakelands VDE klubcsapatok között, de a fogott súly az ír klub felé billentette a mérleg nyelvét. Az angoloknál Adam Wakelin mérlegelésénél nem a mért súlyt írták be – hanem véletlen kevesebbet –, amit a versenyző aláírásával elfogadott. Az angol versenyző hiába bizonygatta, hogy elírás történt, a szabályok értelmében nem volt mit tenni.
A két magyar klubcsapat megőrizte első forduló utáni helyezését, így a 11. és 16. helyen zárták a versenyt. Sok tanulsága volt a vébének, amiket a jövőben biztosan kamatoztatni fognak versenyzőink. 

VI feeder klubcsapat vb 5

VI feeder klubcsapat vb 1

VI feeder klubcsapat vb 4

VI feeder klubcsapat vb 3

VI feeder klubcsapat vb 2

VI feeder klubcsapat vb 6