Rekordszámú versenyző nevezett az úszós bajnokság elődöntőjére, ami 2023. 04. 15–16-án Szegeden a Maty-éri versenypályán került megrendezésre.

Néhány éve még úgy tűnt, hogy az úszós versenyzés leszállóágban van, de az utóbbi években ez megdőlni látszik. A középdöntőbe a ranglista első 40 versenyzőjével együtt már 175 nevező indult az idei bajnokságon, ráadásul az elmúlt évben indult free style rakós botos országos bajnokság nevezőinek száma is 200 felé közelít. Mindez talán köszönhető a szegedi helyszínnek és annak, hogy a magyar válogatott az előkelő 2. helyen áll a világranglistán.

A Smányi család férfitagjai vezették a versenyt az első nap után. A fogások 80%-ban pontyból és 20%-ban kárászból álltak, és hála a javuló időjárásnak növekedést mutattak az előző hetekhez képest.

A második napon is volt bőven izgalom, hiszen a bajnokság középdöntőjébe csak 40 versenyző juthatott tovább a 135 indulóból. Őket a ranglista első 40 helyezettje várja majd a középdöntőben.

Gábor András hibátlan teljesítménnyel, két ponttal nyerte a bajnokság elődöntőjét a szintén két pontos U20-as egyéni világbajnok Vidó Roland előtt. A harmadik helyen Mezei Kristóf végzett 3 ponttal. Örömteli, hogy a 40 továbbjutó között jó néhány utánpótláskorú versenyző található.

Részletes eredmények az alábbi linken:

https://ranglista.mohosz.hu/public/versenyeredmeny?vid=720

LX egyeni ob 1

 

LX egyeni ob 2

LX egyeni ob 3