Társadalmi érdek a horgászok támogatása, egyesületük méltó elismerése – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) pénteki rendezvényén Budapesten.

Semjén Zsolt Horgászatért Érdemérmet vehetett át a szervezet elnökétől. dr. Szűcs Lajostól, aki a rendezvényen megköszönte a több évre visszanyúló támogatást, valamint a vadászati és horgászati érdekképviseletek között létrehozott együttműködést. A MOHOSZ indoklása szerint az elismerést a nemzeti horgászsport támogatása, és a jogalkotási támogatás miatt ítélték oda. Kiemelték, hogy a belföldi halgazdálkodási törvény a legkorszerűbbek közé tartozik Európában, Magyarország pedig a horgászsportban vezeti az édesvízi világranglistát.

Köszönőbeszédében Semjén Zsolt egyedülállónak nevezte a magyar horgászok sportteljesítményét, és méltatta társadalmi szerepvállalásukat. A miniszterelnök-helyettes az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének tekinti, hogy megszűnt a kereskedelmi halászat az állami tulajdonú, természetes vizeken, amelyek így horgászkezelésbe kerülhettek.

Forrás: MTI