Elérkezett a második versenyszám, a halfogás ideje. Az egy-egy beugró ponty mellett sok keszeget, bodorkát és balint fogtak a gyerekek.

Reggel hatkor már etetőanyagos vödrökben búgó akkumulátoros fúróktól volt hangos a tábor. Mindenki vizezte, keverte a halaknak szánt „tuti” anyagot. Keszeges és ponytos keverékek készültek földdel, csontival és kukoricával gazdagítva. A snecizés tavaly jó alternatívának bizonyult, de a kis horgászok a „tréningnapok” tapasztalatai alapján inkább a darabosabb halakban bíztak. 9 órakor elindult a várva várt verseny első háromórás fordulója, ahol tetszőleges úszós módszerrel vagy hosszú előkés feederrel lehetett horgászni. A kezdést követően a szélső helyeken jelentek meg először a pontyok, de a kagylók és a hínárfoltok miatt sok volt a halvesztés. A két külön szektorban szoros eredmények születtek, szinte mindenki szép fogásnak örvendhetett. 

43.OIHT 2.6 1 1

43.OIHT 2.6 5

43.OIHT 2.6 2

43.OIHT 2.6 4

43.OIHT 2.6 3

Az „A” szektorban Zaka Krisztián, Rada Kornél és Wrana Ákos, amíg a „B”-ben Vizi András, Simon Dominik és Macsuga Dávid szerezték meg a dobogós helyeket. Ebéd után Kovács Norbert halfaunisztikáról szóló előadását hallgathatták a táborozók, amelyben szó volt Magyarországon élő őshonos, idegenhonos és inváziós fajokról.

43.OIHT 2.6 8

A 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletben a délutánt a strandon fürdéssel és röplabdázással töltötték az ifjak.

43.OIHT 2.6 1 2