A tábor második napja igen mozgalmasan telt. A gyerekek két előadást is meghallgattak és az első versenyszámban, a szerelékkészítésben is megmérették tudásukat.

A reggeli ébresztő után tornával kezdődött a nap, ami tavaly óta állandó programja az országos tábornak.

43.OIHT 2.20

A reggeli után Komáromy Zsolt és Magyar Balázs tartott közös előadást a MOHOSZ ifjúsági programjáról, a horgászat jogi hátteréről és a halőrzésről.

43.OIHT 2.5 1

Ezt követően Bokor Károly vezette be az ifjakat a pergetés világába. Az elmélet mellett a gyakorlatban is bemutatta azokat a trükköket és fortélyokat, amik birtokában a táborozók később eredményesebbek lehetnek nemcsak a Pécsi-tavon, de más balinos vizeken is.

43.OIHT 2.4

Ebéd előtt Biri Imre vezényletével vízre szálltak a táborlakók. A rutinosabbak szépen állták a sarat, de azok sem panaszkodtak, akik a kánikulában nem „úszták” meg szárazon a kenus kalandot.

43.OIHT 2.3

Délután sor került az első versenyszámra, ami szerelékkészítés volt. Ebben az évben a feladat egy hagyományos kéthorgos fenekezőszerelék megkötése volt, ami bizony feladta a leckét a finomszerelékes módszerekhez szokott fiataloknak. Az első versenyszámot mindenki sikeresen teljesítette, a legjobb szerelékeket sorrendben Zaka Krisztián, Wrana Ákos és Karácsonyi Dávid készítette.

43.OIHT 2.5