2020. július 1-én átadták a felújított Alcsi-szigeti Holt-Tisza horgász versenypályáját.

 

Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, Hubai Imre megyei közgyűlés elnöke, Lovas Attila KÖTIVIZIG igazgató, Szalay Ferenc polgármester jelenlétében Dr. Szűcs Lajos MOHOSZ elnök mondott beszédet, amely az alábbiakban olvasható:

DSC_2796.jpg

Tisztelt Polgármester és Elnök Urak, Kivitelezők! Tisztelt Vendégeink, együttműködő Partnereink; Horgászvezetőink, Horgásztársaink!
A Magyar Országos Horgász Szövetség döntése alapján a kiválasztott kivitelező 2020. április elején kezdte meg a szolnoki Alcsi-szigeti Holt-Tisza-ágon található horgász versenypálya felújítását.
Itt és most ma örömmel számolok be arról, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség, a halgazdálkodási hasznosító Tisza Horgászegyesület, a területi horgászsportért felelős Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége, valamint Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával létrejött rekonstrukció első üteme elkészült, mely a mai napon átadásra kerül.
A felújítás I. üteme során megtörtént a horgász versenypálya kövezése, a rézsű felújítása és stabilizálása, a horgászpadka felújítása betonlapok visszapótlásával, mintegy 450 folyóméter hosszban.
Az I. ütem összköltsége bruttó 23 851 743 Ft, melyből a MOHOSZ bruttó 19 081 394 Ft összeget (azaz az összköltség 80%-át) a közfeladatellátási tevékenysége keretében biztosította, a fennmaradó költségek fedezetét pedig a többi támogató vállalta.
Maga a munka nem ért véget. Örömmel jelentem be, hogy horgászszövetségi döntés született a versenypálya további részeinek felújításáról, így még az idén megkezdődik a II. ütemben a versenypályához vezető rézsű lépcsőlejárók rekonstrukciója. A lépcsőlejárókat előregyártott vasbeton vizsgálólépcső beépítésével, monolit beton cölöpös megtámasztó betonfogakkal tervezzük megépíteni, melynek várható költsége megközelíti a 20 millió forintot.
Még egy örömteli bejelentés. Szintén az idén megtörténik az országos versenypálya minősítési rendszer alapján a besorolások bejelentése. Az Alcsi-szigeti versenypálya Maty-érrel, a Velence-tavi evezős pályával, Maconkával, Látóképpel, a Desedával és a szintén e térséghez tartozó Kunhegyessel együtt a kiemelt kategória tagja marad, így továbbra is országos bajnokságok, világversenyek otthona lehet.
Köszönöm, hogy meghallgattak, kérem dolgozzunk továbbra is együtt a magyar szabadidős- és sporthorgászat fejlesztése érdekében!

DSC_2809.jpg