A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye

2023. szeptember 26–29. között a Franciaország szívében elterülő Lac de Pannecière-en került megrendezésre a III. Női Pontyfogó Világbajnokság. A Francia Sporthorgász Szövetség (FFPS) szervezésében lebonyolított világbajnokságon 8 nemzet legjobb 24 hölgy párosa mérette meg magát. A magyar nemzeti válogatott eddigi legszebb sikerét érte el a 4. hellyel, párosban pedig megszerezte az ezüstérmet. 

Alig pár nappal a férfiak számára megrendezett pontyfogó világbajnokság után a hölgyek vették birtokban a festői szépségű Lac de Pannecière-t. A 72 órán át tartó megmérettetés fantasztikus magyar sikerrel zárult, hiszen a magyar női pontyfogó válogatott (Balázs Luca, Csernyák Daniella, Kopitár Viktória, Mátyásné Siklódi Rita, Telinger Katalin és Törökné Bazsó Katalin versenyzők, Mátyás Sándor szövetségi kapitány, Haraszkó Csaba, másodkapitány, Végh Tamás delegált, Balogh Hunor, Kovács János, Tóth Attila és Manuel Ferrel segítők) pontegyenlőséggel, csupán kevesebb fogott súllyal 4. helyen végzett.

P1190553.jpg

P1190546.jpg

A csapat örömét csak tetézi, hogy Csernyák Daniella és Mátyásné Siklódi Rita a párosok értékelésében ezüstérmet szerzett.

Ezzel az eredménnyel a magyar hölgyek megismételték a férfi válogatott által néhány nappal korábban elért eredményt. Válogatottaink idei eredményeikkel felzárkóztak a pontyfogó nemzetközi élmezőnyhöz.

MOHOSZ Elnöksége

 Budapest, 2023. szeptember 29.

 MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!