A harmadik napon három versenyszámban mérkőztek meg egymással a csapatok, hogy végre kiderülhessen kik az idei év bajnokai.

Szerda reggel a háromfős csapatokból egy-egy halőr rendhagyó horgászversenyen vett részt. Azért, hogy mindenki azonos feltételekkel induljon ugyanolyan felszerelést, etetőanyagot és csalit kaptak a szervezőktől. Az ötméteres spiccbotokat ott helyben kellett felszerelniük, amihez csak az egységcsomagokban lévő felszerelést használhatták.

V halori verseny 3 1 6

A nem horgászó csapattagok a csónakos és a casting (célba dobás) versenyszámban mérték össze. A csónakos versenyben a párosnak egy kijelölt pályán evezve kellett végighaladnia, ahol az egyes állomásokon különböző feladatokkal várták őket az éles szemű és szigorú versenybírók.

A casting versenyszámban három különböző távolságról – 10, 12 és 18 méter – kellett egy Arenberg célponyvára dobni, és így a lehető legtöbb pontot szerezni.

V halori verseny 1 1 0

Az eredményhirdetés előtt dr. Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese öt halőrnek országos, tizenötnek területi illetékességű megbízást adott át.

V halori verseny 3 1 5

A versenyszámok győztesei

Elmélet: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége
Haltelepítés: MOHOSZ OHSZK
Vízminőség vizsgálat: Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége
Gépjármű átvizsgálás: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége
Csónakos: Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége
Casting: Bács-Kiskun Megyei Horgászegyesületek Szövetsége
Horgászat: Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége

A versenysorozat dobogósai

I. Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége
II. Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség
III. Horgász Egyesületek Zala Megyei Szövetsége

V halori verseny 3 1 7