Megjelent a Magyar Horgász szeptemberi száma. Ízelítő a tartalomból:

 

Szövetségi hírek
44-en a 44. táborban
XLIV. Országos Ifjúsági Horgásztábor

MAHOR2209_digital_Page_006.jpg
A MOHOSZ tagszövetségei által megrendezett ifjúsági horgászviadalok dobogós helyezettjei az országos döntőben küzdhettek meg egymással. A viadalokhoz hasonlóan itt is négy versenyszámban (halfogás, szerelékkészítés, casting és elmélet) kellett a versenyzőknek számot adniuk a tudásukból, miközben a hat nap alatt számos programon és előadáson is részt vehettek.

Energo Team
A Wizard Larva első bevetése

MAHOR2209_digital_Page_014.jpg
A plasztikcsalik fejlődése megállíthatatlan. A pergetőhorgászok számára egyre több méret, forma, szín- és ízesítés áll rendelkezésre, hogy becsapják velük a ragadozókat. Egyes csalikról már azt sem lehet megállapítani, hogy melyik bolygóról származik az általa megformált lény, míg más típusok esetén a természet minél tökéletesebb reprodukálása az alkotók célja. A WIZARD kínálata is sok újdonsággal bővült, főként az ultralight vonalon, ezek közül idén nyáron került sor a LARVA első bevetésére.

Sztahovits Péter
Hogyan adja ki a nagyja?

MAHOR2209_digital_Page_020.jpg
Nemrégiben tanúja voltam egy beszélgetésnek, melyben a fő hangadó azt firtatta, hogy a kapitális süllőfogás csak a csúcstechnológiákat alkalmazó, tehetősebb „szerencséseknek” adatik meg. Valójában szükséges ahhoz néhány tényező, hogy összeálljanak azok a bizonyos csillagok.

Lovas Ferenc
Kis folyók aranya

MAHOR2209_digital_Page_036.jpg
Amilyen komótosan érkezett és amennyire óvatosan indult ez a nyár, olyan hosszan és kitartóan meleg volt. Az égi függöny csak ritkán takarta el a napot, és olyankor is csak rövid időre.

 

Timár Mix
CATCH – versenyzőktől nem csak versenyzőknek

MAHOR2209_digital_Page_040.jpg
A Timár Mix kínálatában évről évre megtalálhatók a legújabb trendeknek megfelelő újdonságok, sőt már javában folynak a 2023-ban debütáló termékek előkészületei. Azonban a már jól bevált termékcsaládokba beillesztett új termékek mellett idén megjelent az eddigiektől eltérő, szokatlan új projekt is, a CATCH.

 

Szarvas Zoltán
A visszahűlés halai

MAHOR2209_digital_Page_046.jpg
A szeptember a ragadozóhorgászat szempontjából a legjobb időszak kezdetét jelenti. A visszahűlő vizek meghozzák a ragadozók étvágyát, miközben még visszafogottan, de már egyértelműen elkezdődnek az őszre jellemző halmozgások, átrendeződések is.

OVHB
Újból aranyos Radece XXVI. U25, XXXV. U20, XIV. U15 Utánpótlás Világbajnokság 2022. 08. 06–07. Szlovénia, Radece, Száva

MAHOR2209_digital_Page_052.jpg
A 2022-es ifjúsági horgász világbajnokság helyszíne nagyon kedves a magyar horgász versenysportnak, hiszen számtalan szép siker született már a hegyek között smaragdzölden kanyargó Száván kialakított versenypályán. Nyert már itt Magyarország Európa-bajnokságot, VB és EB ezüstérmet, masters VB aranyat, veterán bronzot, egyéni EB ezüstöket, VB aranyakat, bronzokat... Felsorolni is nehéz az összes itt született szép eredményt. Ezek tükrében nagy reményekkel kezdte meg mindhárom csapat a felkészülést.


Monos Tibor
Őszi szivárványosok

MAHOR2209_digital_Page_076.jpg
A hegyi patakokon történő legyezés egyik legjobb időszaka az ősz. A nyári forrósághoz képest a pisztrángok intenzívebben táplálkoznak, aminek köszönhetően könnyebb őket horogra keríteni.