Megjelent a Magyar Horgász júniusi száma, ízelítő a tartalomból:

Szövetségi hírek Ifjúsági pályázatok eredményei 6
Farkas Csaba Munkák a halakért, Dunaszekcsőn 8
Szarvas Zoltán Nyáresti harcsák 10

MAHOR2206_digital_reduced_Page_10.jpg
Ahogy melegszenek a nappalok, úgy tolódnak el a pergetők legaktívabb órái az este és az éjszaka felé. Nem feltétlenül azért, mert a horgásznak ilyenkor kellemesebb a hőmérséklet, sokkal inkább a halak szokásos napirendje miatt. Felértékelődik a fényváltás időszaka, és sok szép élményt szerezhetünk a sötétedés utáni órákban is.
Sztahovits Péter Látott sügérek 14

MAHOR2206_digital_reduced_Page_14.jpg
A csuka mellett a pisztrángsügér az a halfaj, amelyik esetében kifejezetten jellemző, hogy „látott” halra horgászhatunk. Azok a hazai vizek, amelyekben megtalálható, zömmel tiszták, így szabad szemmel is megpillanthatjuk ezeket a halakat. Persze ettől még nem gyerekjáték megfogni őket, sőt! Ha mi látjuk őket, valószínűleg fordítva is igaz, de épp ez jelenti a kihívást.
Farkas Csaba Nem szokványos halakról 18
Bokor Károly Tavaszi harcsakalandok 20
Lábas Norbert Pár óra pontyozás 24
Timár Mix Pontyhorgászat Széchenyiből 26

MAHOR2206_digital_reduced_Page_26.jpg
Hogy járt-e valaha a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István – akinek portréja az ötezrest is díszíti – Almásfüzitőn, azt a történelem homálya fedi. Ám, hogy miként kerülhet mégis egy ottani horgászaton a középpontba az hamarosan kiderül.
Nagy Csaba Öttevényi kavicsbányatavak 32
Kovács Márk Megkövült idő 34
Hamvasi Miklós KD-rig 36
Dovit Team Tavi pontyozás hosszú előkés feederrel 38

MAHOR2206_digital_reduced_Page_38.jpg
Mindenki számára ismerős az a szituáció, amikor a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb halakat szeretné megfogni. Többször járok én is ebben a cipőben. Ilyenkor letisztult, egyszerű technikára van szükség, amivel az óvatos pontyokat kapásra bírom, és szelektálni tudom a kisebb pikkelyeseket.
PECAKUCKÓ 40
F&H Tévéműsor 42
OVHB Szórványos szivárványos 44
OVHB 2022. évi versenynaptár 48
Energo Team A harcsák tavaszi ébredése 50

MAHOR2206_digital_reduced_Page_50.jpg
Az idei tavasz jelentős késésben volt. Az éjszakai fagyok március végéig kitartottak. Aggódtam a korai harcsafogó versenyek és a táborom eredményessége miatt is, bár az elmúlt több mint harminc év alatt nem nagyon volt példa arra, hogy április elejére időjárástól függetlenül ne indult volna meg a harcsák táplálkozási hulláma.
Danicsek Fanni, Pintér László Harcsamámor 56

MAHOR2206_digital_reduced_Page_56.jpg
Az év első többnapos horgászata mindig különleges alkalom. Ilyenkor az ember nem támaszt túl nagy elvárásokat, csak örül, hogy kint lehet a friss levegőn, a természetben, érezheti a tavaszi nap első sugarait, a virágok illatát. Imádom a tavaszt. Számomra az év legszebb időszaka. Minden zsong, burjánzik és ha mindehhez még életem legszebb hala is társul, akkor igazán teljes a boldogság.
Pintér Sándor A horgászfeleség varázslatai 60
Monos Tibor Tegzesrajzás 62

MAHOR2206_digital_reduced_Page_62.jpg
Már nagyon vártam a tavaszt és a pisztrángtilalom végét. A februári enyhe időket hűvös március követte, ami végül fagyos reggelekkel ért véget.
Kovács Zsigmond A hónap legye – Nyuszifül nimfa 65
Varga Vilmos Hitelesítésre várva 66
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 68
Dr. Dérer István Balinos gondolatok 70

MAHOR2206_digital_reduced_Page_70.jpg
Mostanában kicsit sikerült visszatérnem a gyakorlati horgászathoz, azon belül is a mikropergetéshez. Az egyik fő célhalam a balin, amely az utóbbi években a lenézett húshorgász „szálkafőzelék” státuszból egyre jobban felértékelődik arra a helyre, amit meg- és kiérdemel. Igen, egy remek, közép-európai honosságú sporthalról, egyben hazánk legtöbb vizében megtalálható olyan ragadozóhalról van szó, ami a jövőben is fokozott gondoskodást és kíméletet érdemel.
KIRAKATNÉZŐ 1. 72
Retropeca Megsárgult örökzöldek 74
KIRAKATNÉZŐ 2. 76
REKORDFOGÁSOK 78
Farkas Csaba Amur a horgon 80
APRÓHIRDETÉSEK 81
KERESZTREJTVÉNY 82