Megjelent a Magyar Horgász áprilisi száma, ízelítő a tartalomból:

Szövetségi hírek HUNOP pályázati kiírások 7
Szövetségi hírek Állami kitüntetések 10
Szövetségi hírek Előfizetői akciónk nyertesei 11
Szövetségi hírek IX. Horgászsport Gála 12
Bálint Attila Péterré nőtt Petike 14

MAHOR2204_digital_Page_014.jpg
A 2021. év felnőtt horgászsportolója Bakó Péter. A 21 esztendős fiatalember több magyar bajnoki címmel, úszós és feederes szakágban is világbajnoki aranyakkal zárta az elmúlt évet. Szinte mindent megnyert, ahol csak elindult. Jó vele beszélgetni, az egykori iskolakerülő csibész megkomolyodott. Már nem kölyök, felnőtt és élsportoló. Az egyik angliai horgásztitán önéletírásának címét kölcsönözvén: „Győzelemre született”, esetében pontosabb talán: horgásznak született.
Szövetségi hírek OHR 2022. 12
Energo Team Az igazság pillanata 22

MAHOR2204_digital_Page_022.jpg
A versenyszezon végeztével mindenkinek jól jön(ne) egy kis pihenő, erre azonban azért nincs lehetőség a mi szakmánkban, mert nyakunkon az új szezon. Ilyenkor jön el az ideje a korábban már számtalanszor kipróbált és tökéletesített új, következő évi termékek véglegesítésének, illetve a velük kapcsolatos tengernyi teendő elvégzésének, ami ahhoz kell, hogy az új szezon kezdete előtt minden horgász számára elérhetővé váljanak. Hogy mennyire sokrétű feladatokon keresztül vezet az út az elkészült termékekig, arról egy külön írást is lehetne közölni, azonban megéri a fáradság, hiszen nemcsak mi, hanem a horgászok is nagyon várják az újdonságokat. Én pedig az első olyan horgászatot várom, amikor már teljes pompájukban, végleges csomagolásukban ülhetek le velük pecázni még a tavasz beköszönte előtt.
Erdei Attila Finomkodás erőgumival 28

MAHOR2204_digital_Page_028.jpg
Lábas Norbert Évszakok a Dunán 32

MAHOR2204_digital_Page_032.jpg
A Duna magyarországi szakasza ideális életteret biztosít minden halfajunknak, amire csak horgászni érdemes. Pesti lakosként a legközelebbi, legkézenfekvőbb horgászhely számomra, ami bár többnyire szűkmarkú, nehéz és sokszor kegyetlen, azonban időnként igazi csodákkal ajándékozhat meg, ha megfelelő alázattal állok hozzá.
Gyulai Ferenc Az Öreg motyója 36
Szarvas Zoltán Csukázás tilalom után 38

MAHOR2204_digital_Page_038.jpg
Hamvasi Miklós A tökéletes egyensúly 42
Bokor Károly Betlitől a kapásokig 44

MAHOR2204_digital_Page_044.jpg
Az elmúlt télen leginkább a folyók süllőire horgásztam plasztikcsalival, de állóvizeken is többször pergettem. Ezeken a horgászatokon is értékes tapasztalatokat szereztem.
PECAKUCKÓ 48
F&H Tévéműsor 50
OVHB 2022. évi versenynaptár 52
Timár Mix Tavaszi receptek 54

MAHOR2204_digital_Page_054.jpg
Kicsit hosszúra nyúlt a tél, a naptári tavasz indulásakor még bőven éjszakai fagyok borzolták a kedélyeket. A napsütéses óráknak köszönhetően az egyre melegedő hőmérséklet, na és persze az egyre aktívabb halak már egyértelműen a horgászszezon kezdetét jelentik.
Nagy Csaba Iparcsatorna Győrben 60
Varga Vilmos Halak a mélyből 64
Kovács Márk Szürke meglepetés 66
Telinger Katalin A meglepetések versenye 68
Monos Tibor Nimfák és fejek 70
Kovács Zsigmond A szárazlégy 72
Kovács Zsigmond A hónap legye – Piros fejű hallégy 74
Farkas Csaba Halaink szaporodása 76

MAHOR2204_digital_Page_076.jpg
Tavasz van, a halak szaporodásának legáltalánosabb ideje. Hogy mi mindent kell tudni ennek kapcsán? Horgászokat érdeklő kérdéseket gyűjtöttünk össze, és feltettük ezeket Urbányi Béla professzornak, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Szent István Campus Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet intézetigazgatójának. Számos válasz a horgásztársadalom többségének újdonság lehet – és végül szóba került egy hazánkhoz köthető, nagy jelentőségű, új, tudományos áttörés is.
KIRAKATNÉZŐ 1. 79
Dovit Team Városi pontyok 80

MAHOR2204_digital_Page_080.jpg
Sztahovits Péter Válasszunk pálcát! 82
KIRAKATNÉZŐ 2. 85
Gasztropeca Mediterrán tészta 86
Retropeca Megsárgult örökzöldek 88
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 90
Danicsek Fanni, Pintér László Folyóvízi kincsek 94
APRÓHIRDETÉSEK 97
KERESZTREJTVÉNY 98