Megjelent a Magyar Horgász augusztusi száma, ízelítő a tartalomból:

 

Szövetségi hírek Megújult az UVB helyszíne 6
Szövetségi hírek HUNOP pályázat nyertesei 7
Bokor Károly Harcsakaland 8

MAHOR2008_Page_008.jpg
Ragadozóhalaink kapásának, aktivitásának elemzésekor a napszakok jelentősége is számtalanszor terítékre kerül. Amikor úgy érezzük, hogy már biztos megfigyelések, törvényszerűségek birtokában vagyunk, akkor gyakran a feje tetejére áll minden.
Walter Tamás Advantage Baits 12

MAHOR2008_Page_012.jpg
Több mint 20 éve foglalkozom horgászcikk-kereskedelemmel, -gyártással és természetesen versenyzéssel is. Időközben kis cégeink nagyra nőttek, feladataink szerteágazóvá váltak, de munkám kedvenc területe sosem változik, örökké a termékfejlesztés marad. Legyen szó botról, orsóról, kiegészítőkről vagy éppen etetőanyagokról, ez az a terület, ahol leginkább hasznosnak érzem magam és amit a legjobban élvezek. Ezért volt különösen jó érzés, amikor iparágunk egyik legnagyobb szereplője, a Daiwa kért fel arra, hogy működjek közre egy teljesen új etetőanyag és csali szortiment létrejöttében, majd gyártásában.
Farkas Csaba Dél-alföldi rekordkörkép 18
Balog Attila A süllő természetes szaporodása... 22
Timár Mix Magos gondolatok 26

MAHOR2008_Page_026.jpg
Hagyományos, mégis kortalan. Mellőzött, mégis kikerülhetetlen. A szelektív horgászatok elengedhetetlen csalogatóanyagai:
a szemes magok.
Hamvasi Miklós A Balaton tükrében 30
Sztahovits Péter A műcsalik jellege 34
Szarvas Zoltán Nyári balatoni pergetés 38
Energo Team Villámportya Sliderekkel 40

MAHOR2008_Page_040.jpg
Szívesen teszek eleget annak, hogy a különféle horgászcikkeket használhatóságuk, eredményességük miatt teszteljem. Ez a „munka” számomra örömteli, mert mi van jobb, mint azt csinálni, amit nagyon szívesen teszünk. Ezekhez a feladatokhoz az elmúlt években leginkább a Bokor Spin, manapság a Pro Spin botjai, orsója, fonott és monofil zsinórjai tartoznak. Az eredeti, immár több mint
ötéves pergetőbotok után már kaphatók a
Pro Spin széria újdonságai is. A megszületett termékekkel a pudingpróba folyamatos.
Kovács Ákos Pilismaróti busák 46

MAHOR2008_Page_046.jpg
A busahorgászat napjainkban reneszánszát éli. A 90-es években komoly kultusza volt, ekkor sikerült felismerni, hogy horoggal, szabályosan is megfogható ez a hal. Komplett program indult a planktonevők becserkészésére. Az idő múlásával ez a „trend” kissé feledésbe merült, most viszont újra egyre többet hallani róla.
Danicsek Fanni, Pintér László Harcsázás a szomszédban 50
F&H Tévéműsor 54
OVHB Matchbotos meccs 56
OVHB Szegedi pontyparádé 60

MAHOR2008_Page_060.jpg
Szegeden a felújított, jelentős fejlesztésen átesett új evezőspályán első alkalommal rendeztünk veterán–masters–mozgáskorlátozott országos bajnokságot. Volt néhány komolyabb verseny már előttünk, hiszen tavaly a klubcsapat és tagszövetségi OB is itt zajlott. Ezek tapasztalataiból sejteni lehetett, hogy fogásokban bővelkedő bajnokság lesz a bemutatkozásból. A kérdés az volt, hogy a tavalyi évhez képest mennyire változott meg a pálya halösszetétele. Az új pálya új halakkal új kihívások elé állította a mezőnyt, hiszen az intervenciós haltelepítésnek köszönhetően 100 mázsa hallal gazdagodott az evezőspálya állománya.
OVHB Minden gramm aranyat ér 64
OVHB Kukoricás (method)mánia 68
OVHB Csendes siker 72
OVHB Megmozgatott állóvíz 74
OVHB Woolly bugger zseníliafejjel 78
OVHB Szeszélyes pisztrángok 80
OVHB 2020. évi versenynaptár 82
Pecatúra Horgászunk és védünk 83
Monos Tibor Domik a növények között 84
Kovács Zsigmond A hónap legye 87
Telinger Katalin A legerősebb kapocs 88
Varga Vilmos A szegény ember tarponja 90
Dovit Team Amikor minden összeáll 92

MAHOR2008_Page_092.jpg
Szeretek a Mária-csatornán, vagy ahogyan a helyiek hívják az „Árkon” horgászni, de a vírushelyzet miatt az élet úgy hozta, hogy idén az általam leginkább várt feeder kupának a szívemhez közelebb álló Deseda adott otthont.
Kovács Márk Part alól 94
KIRAKATNÉZŐ 98
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 100
REKORDFOGÁSOK 102
Farkas Csaba Festékhiányos harcsa a Tiszából 104
APRÓHIRDETÉSEK 105
KERESZTREJTVÉNY 106