Megjelent a Magyar Horgász januáári száma. Ízelítő a tartalomból:

Szövetségi hírek Tovább a megkezdett úton 6
Szövetségi hírek Változások a Balatonon 2020-tól 8
Szövetségi hírek A sporthorgászat főbb költségei 9
Sztahovits Péter Zajlás után 10

MAHOR2001_digital_Page_014.jpg
Walter Tamás 2019 WalterLand – Maros Mix szemmel 14
Büszkék lehetnek 2019-es eredményeikre a WalterLand – Maros Mix együttes versenyzői. Világbajnoki címek, értékes helyezések fémjelzik a csapat tagjainak évét. Mind a női mind a feeder csapatvilágbajnoki címek elérésében három-három versenyzőjük segítette a magyar válogatottat. A feederklub VB-ről aranyéremmel térhettek haza és megnyerték a hazai methodfeeder-klub bajnokságot is. Az úszós gördülő világranglista élén Magyarország áll és ez sem kis részben köszönhető a versenyzőiknek. Egyéni eredmények tekintetében is kiváló a mérleg, érdemes végigböngészni a világranglista negyedikjének Walter Tamásnak 2019-et összegző sorait.
Kovács Zsigmond A hónap legye 19
Bokor Károly Nagy csukák kapásai 20

MAHOR2001_digital_Page_024.jpg
Energo Team Matchbottal télen 24
Az enyhébb időszakok rámutatnak, nem holtszezon a tél. Munka utáni könnyű matchbotos horgászattal szedi a pontyokat és a dévéreket az Energofish teszthorgásza Frankó Zoltán. Egyszerű szerelék, téli etetőanyag, kicsi adagokban pötyögtetett etetőanyag és az úszó köré dobott néhány szem kukorica a siker titka. Ha pedig besötétedik, segít az elemes világító úszó és a sapkára szerelhető fejlámpa is.
Széll Tamás Csukából a kerítés 30
Gyulai Ferenc Közeleg a tél 34
Farkas Csaba Újjáéled a tiszakécskei Holt-Tisza 37
Erdei Attila A Tisza télen 38

MAHOR2001_digital_Page_042.jpg
Timár Mix Mi kerüljön a dobozunkba? 42
A téli időszak kiváló alkalom arra, hogy a felszerelés karbantartása mellett számba vegyük, miből van kevés vagy mi hiányzik a horgászdobozunkból. A Timár Mix kínálta aprócikkek (különféle kapcsok, csatlakozók, ütközők forgók, csalitüskék és horogbefordítók) nélkülözhetetlen kellékek. Gyakran a fűzőtű és a fúró is rendelkezésre kell álljon. Amire vigyázni célszerű, hogy a szerelék készítésekor a megfelelő méreteket válasszuk, de ez egy gazdag kínálat és méretválaszték mellett nem okozhat gondot.
Kovács Zsigmond Big game 46
Végh Tamás Párosan szép... 50
F&H Tévéműsor 54
OVHB Megmutattuk a világnak 56
OVHB 2020. évi nemzeti horgászválogatottjaink 58
OVHB 2020. évi versenynaptár 59
Kocsis László Ablakos megoldás 60
Fordította: Hajdú Lívia Nyerő párosok 62

MAHOR2001_digital_Page_066.jpg
Carp Zoom Team A mi évünk 66
2019. a Carp Zoom feedercsapatának az éve volt. Megnyerték a legnagyobb hazai versenyt a feeder-klubcsapatbajnokságot, ráadásul öt horgászuk is az első tucatban végzett az egyéni eredményeket tekintve. A regnáló világbajnokot a WalterLand – Maros Mix csapatot is sikerült legyőzniük, így a címvédő mellett ott lehetnek jövőre Plovdivban a világbajnokságon. Ezt a sikert persze több versenyen alapozták meg, hogy merre is értek el kiváló eredményeket, kiderül az évértékelő írásból.
Farkas Csaba A zsilipkapu süllői 69
Kovács Márk Újévi álmok 70
Danicsek Fanni, Pintér László Ősszel a Solti-Dunán 72
Polyák Csaba Rekordok nyomában 76

MAHOR2001_digital_Page_078.jpg
Dovit Team Márnák mellett 78
Van az úgy, hogy az ember leül márnázni, majd meglepődik. Aztán újra és újra. Pechnyó Gergelynek, a Dovit teszthorgászának bajszosak helyett leányok, mármint leánykoncérok akadtak a horgára a Dunán. Mégpedig nem is a legkisebb védett halaknak örülhetett a horgász, aki természetesen azonnal és kíméletesen visszajuttatta azokat a vízbe. Azért szép márnákat is hoztak a Dovit etetőanyagot és csalik.
Szarvas Zoltán Tisza-tó másképpen 80
Pecatúra Kell egy kis áramszünet... 83
Telinger Katalin Ízlések és pontyok 84
Lábas Norbert Termálpontyok lekenyerezve 86
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 90
Monos Tibor Könnyű csukalegyek 92
KIRAKATNÉZŐ 1. 95
Varga Vilmos Villannak a pengék 96
KIRAKATNÉZŐ 2. 99
REKORDFOGÁSOK 102
Retropeca Megsárgult örökzöldek 104
APRÓHIRDETÉSEK 105
KERESZTREJTVÉNY 106