Megjelent a Magyar Horgász júliusi száma. Ízelítő a tartalomból:

 

Szövetségi hírek HUNOP pályázat nyertesei 6
Szövetségi hírek HEFFA-III/6/2019. pályázati kiírás 7
Szövetségi hírek Gyermeknapon versenyeztek Győrben 8
Szövetségi hírek Bács-Kiskun és Baranya megye hírei 9
Szövetségi élet Haldömping a szélviharban 10
Energo Team Bordák közti találat 12


A két módszer, a methodkosár és a hagyományos bordás etetőkosár vetélkedésének lehetünk tanúi ebben az írásban. Nem titok ezúttal azon a vízen, ahová az írás kalauzol a bordás győzött. Persze a meccs közvetítése alkalmat ad jónéhány praktika megosztására is az Energofish teszthorgásza számára, ami az etetőanyag előkészítését, és a csalizást illeti.
Kovács Ákos Rejtett kincsek 18
Sztahovits Péter Frekvencia és amplitúdó 20
Aki valaha is tanult fizikát és ráadásul pergetőhorgász érdemes felidéznie amit a rezgésekről tanult. Sztahovics Péter műcsalis megfigyelései alapján tippeket ad a választáshoz aszerint, hogy a veretés vagy a tánc, pontosabban a frekvencia, vagy az amplitúdó a fontosabb.
Walter Tamás Újra a világ tetején 24


Újabb világbajnoki érem, az idén már a második került Walter Tamás gyűjteményébe, és mindkettőt feederbottal fogta! A portugáliai feeder-klub világbajnokságon a bivalyerős Walterland csapat szinte leiskolázta a mezőnyt. Kevesen tudnak úgy snecizni feederbottal, mint ezek a fiúk. A siker hátterében régebbi tapasztalat, tudatos edzésmunka, kiváló taktika, és profi horgásztudás áll, és persze új , amikkel szinte minden feladat megoldható.
Szarvas Zoltán Dunai zsákbamacska 30
Jéger Szabolcs Pálfordulás 34
Tóth Nándor Pünkösdi csoda 35
Dovit Team Helyben tartás 36


Hogyan tartsuk egyhelyben, jelen esetben az etetésünkön a halakat? A pontos horgászat mellett ehhez jónéhány keverési praktika is szükséges. A DOVIT teszthorgásza Pechnyó Gergely szerint sokan csak az aromára, az ízre figyelnek, pedig az etetőanyagok állaga is igen fontos. Törjünk bátran, azaz törjük át szitán az etetőanyagot a siker érdekében.
Farkas Csaba A pisztrángsügér-kérdéskör 38
Erdei Attila Finom method Nagybajomban 40
Pecatúra A Ráckevei-duna-ágért és a horgászokért... 43
Kovács Zsigmond Műlegyezés csónakból 44
Retropeca Megsárgult örökzöldek 47
Végh Tamás Feeder-kérdések 48
Farkas Csaba Hullámzásban, szélcsendben 53
F&H Tévéműsor 54
OVHB Hasznos tapasztalatokkal gazdagabban 56
OVHB A fiatalok és az örökifjú sikere 59
OVHB Versenyfutás a pontokért 62
OVHB Pisztráng, küsz, domolykó 64
OVHB Látóképi képek 66
Széll Tamás, Szabó Zoltán Hegyi vízi ösvényeken 68
Carp Zoom Team Felszíni csukák 70


Tudják-e hogy kell békát idomítani? Hogy lehet a legétvágygerjesztőbben felkínálni a csukáknak? Természetesen a műcsali békaimitációról szól a cikk. A Duna-Delta növény borította csuka-paradicsomában is nagyon sok türelem szükséges egy két krokodilpofájú megfogásához. Nem baj ha a bújtatott horgos gumicsalit sem hagyjuk itthon ha egy tökleveles hínaras csuka-túrára készülünk.
Danicsek Fanni, Pintér László Pontyok az esőben 74
KIRAKATNÉZŐ 1. 77
Haraszkó Csaba Akadók között 78


Timár Mix A vörös bűvöletében 80


A piros színű etetőanyagokat soha nem hagyják otthon a Timármixes fiúk. Sokszor segített már ez a színvilág és a hozzá kötődő édes, gyümölcsös, vagy éppen halas beltartalom amikor igen finnyásan táplalkoztak a halak. Hogy a kontrasztos, tehát az etetőanyagétól eltérő színű, vagy éppen azzal harmonizáló csalikat érdemes e tűzni, azt mindig az adott körülmények döntik el. A fontos, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő forma, szín és ízválszték.
Monos Tibor Változatos helyeken 84
KIRAKATNÉZŐ 2. 87
Gyulai Ferenc Szelektíven 88
Azért kevesen vannak akik elmondhatják magukról, hogy egy jócskán törpés vizen azt fognak amit szeretnének, és azt a halat kerülik amit nem amit szeretnének a horog végére. Gyulai Ferenc közéjük tartozik. Ezúttal törpeharcsák és keszegek között válogat kedvére és be is mutatja hogyan választhatók szét a kéretlen zabálógépek a fehérhalaktól.
Nagy Csaba Lebegő csalikkal 92
Bokor Károly Csukakaland 94
KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 98
REKORDFOGÁSOK 102
APRÓHIRDETÉSEK 104
KONYHA 105
KERESZTREJTVÉNY 106