Kedden négy versenyszámra is sor került.

A kerékpáros ügyességi feladatban a halőrök egy kicsit a horgászok bőrébe bújhattak, amikor egy bójákkal kijelölt pályán kellett végigmenniük camping biciklivel. A teljes menetfelszerelés két vödörből (a fehér vödörben négy kilogramm etetőanyag és 1,5 liter ásványvíz volt) egy mentőmellényből és egy botzsákból állt. Ezeket kellett felpakolni, lepakolni, majd újra felvenni, illetve a fogást szimbolizáló halpárnákat egy fekete vödörben elszállítani és átadni a szervezőknek.

VI halori 2 4

A második feladat szintén biciklizés volt, csak szárazföld helyett vízben. A hagyományos csónakos ügyességi versenyszámon a szervezők csavartak egy kicsit, így a halőrök vízibiciklin szelték a habokat, ami a lomha jószággal bizony egyáltalán nem volt egyszerű. A kijelölt útvonal teljesítése közben ki is kellett kötniük, hogy egy úszóstég belsejéből összegyűjtsék a víz tetején lebegő hulladékot, majd azt szétválogassák külön-külön edényekbe. Miután célba értek egy dölőbójára kellett rádobniuk egy mentőgyűrűt. Minden sikeres találattal 10 másodpercet javíthattak a köridejükből.

VI halori 2 5

VI halori 2 6

VI halori 2 7

VI halori 2 2

A „rapid peca” versenyszám során a teljes csapat horgászott, de csak 10 percig. Az előre feletetett helyen készre szerelt spiccbotokkal és hasznos tanácsokkal két horgászvilágbajnok várta a versenyzőket. Dr. Kulcsár Aranka és Ambrus Tibor mindent megtett annak érdekében, hogy a halőröknek a szűkös időben csak a halfogással kelljen foglalkozniuk.

VI halori 2 8

VI halori 2 9

VI halori 2 12

Ugyancsak hagyományosnak nevezhető az a versenyszám, amely során egy zavarosban horgászó személyt kellett a halőrpároknak ellenőrzés alá vonni, és a jogsértő tevékenységeket feltárni. A szervezők az intézkedés szabályosságát, szakszerűségét és jogszerűségét értékelték.

VI halori 2 11

VI halori 2 10