Szeptember 18-án Szarvason kezdetét vette az VI. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó. A rendezvény házigazdája a Magyar Országos Horgász Szövetség.

A MOHOSZ tagszervezetei és tagegyesületei által delegált háromfős csapatok – szám szerint 28 – három napon keresztül mérkőznek meg egymással. Az első nap – szokás szerint – a szakmai előadásokról és az elméleti versenyszámról szólt. Tóth Géza rendőralezredes és Habony Ildikó TKI munkacsoport-vezető a helyes konfliktuskezelésről tartott előadást. Papp András Csongrád vármegye halgazdálkodási szakügyintézője a hatósági eljárások gyakorlatáról beszélt a résztvevőknek.

VI halori 1 1 3

Tóth Géza és Habony Ildikó

VI halori 1 1

Papp András

Ebéd után egy nyílt panelbeszélgetés keretében Nemes Attila, Cserepes Ernő, Dudás Tibor, Pfeifer Rikárd és Donkó Péter ismertették szervezetük halőri munkájának helyi jellegzetességeit és rendhagyó ügyeit. A bemutatók végén a kérdések és válaszok követték egymást.

VI halori 1 1 1

Nemes Attila

VI halori 1 1 12

Cserepes Ernő

VI halori 1 1 6

Dudás Tibor

VI halori 1 1 7

Pfeifer Rikárd

VI halori 1 1 13

Donkó Péter

17 órakor sor került az az interaktív elméleti versenyszámra. A korábbi évektől eltérően a csapatok nem közösen töltötték ki a kérdőívet, hanem minden résztvevő külön-külön tesztet kapott halfelismerés, rendészet és horgászvizsga témakörökben.

VI halori 1 1 9

VI halori 1 1 10

VI halori 1 1 2