2023. július 28-án véget ért a 45. Országos Ifjúsági Horgásztábor.

A mártélyi tanösvényén tett gyalogtúrán a táborozók megismerkedhettek az időszakosan elárasztott területek biológiai sokszínűségével és lenyűgöző szépségével. A bokáig érő vízben amúrok napoztak, az ártéri erdőben fiatal mocsári teknős sietett a vízhez, az áteresztő csatorna felett jégmadár cikázott. A túra végén még egy békésen legelő szürkemarha-gulyát is láthattak a fiatalok.

Az összetett végeredmény az elméleti forduló kiértékelése után lett végleges. A tudásfelmérőt Mányi Milán nyerte, aki tavaly összetettben az első helyen végzett.  11 órakor kezdetét vette az eredményhirdetés. Komáromy Zsolt a táborral kapcsolatban megköszönte az Ifjúsági és Oktatási Szakbizottság munkáját, és Oláh Szabolcs közreműködését. Bedics István negyedszer indult az országos horgászviadalok döntőjén. Az elmúlt években több trófeát is szerzett, de idén új bajnokot köszönthetünk a személyében. A szakbizottság elnökének záróbeszéde után az abszolút dobogós helyezettekhez és a versenyszámok győzteseihez sorra érkeztek a gratulációk, és hullottak az örömkönnyek. A MOHOSZ IOSZB jövőre is szeretettel várja az ifjúsági horgászviadalok dobogósait a 46. Országos Ifjúsági Horgásztáborban!

A versenyszámok győztesei
Halfogás: Kádár Dávid, szerelékkészítés: Bedics István, elmélet: Mányi Milán, casting: Troll Máté

Összetett eredmények
1. Bedics István, 2. Linter Hunor, 3. Magos Henrik Milán, 4. Mányi Milán, 5. Nyárádi Ákos András, 6. Rada Kornél, 7. Bozóki Barnabás, 8. Troll Máté, 9. Csonka László Levente, 10. Kiss Péter

45 OIHT 6 1

45 OIHT 6 2

45 OIHT 6 3

45 OIHT 6 4

45 OIHT 6 1 2

Linter hunor, Bedics István és Magos Henrik Milán

45 OIHT 6 2 1

Troll Máté, Linter Hunor, Magos Henrik Milán, Kádár Dávid és Mányi Milán

45 OIHT 6 1 1