Az ifjúsági horgászviadal döntőjének résztvevői csütörtökön két versenyszámban is összemérhették tudásukat.

A csapatverseny negyedik fordulójában halfelismerés volt a feladat. A fajokat egy-egy apró, de jellegzetes részlet alapján – pikkelyek, szem, oldalvonal – kellett meghatározni. A csapatok a megszerzett pontjaik erejéig licitálhattak azért, hogy megtippeljék, milyen faj látható a képen.
A casting versenyszámban 12 és 16 méterről kellett minél pontosabban dobni az Arenberg célponyvákra. A hat-hat dobásból maximum 120 pontot lehetett elérni. Troll Máté szoros versenyben, 112 ponttal a legjobb eredményt érte el.
Ebéd után a halfogás második fordulója következett. Az időjárás most szerencsére nem szólt közbe, így a korábbi versenyhez képest sokkal több törpeharcsa, laposkeszeg, dévér, ponty és ezüstkárász került a szákokba. A két verseny során a fiatalok több mint 50 kiló törpeharcsától szabadították meg a Mártélyi-holtágat. A második forduló után kialakult a halfogás versenyszám végeredménye, Kádár Dávid két egyessel az első helyen végzett.
A búcsúesten Kovács Ákos fehérborsos kukoricalisztben sült keszeget készített a fiataloknak. A halvacsora után a csapatok egy-egy ismert sláger feldolgozását adták elő úgy, mintha egy tehetségkutató műsorban szerepeltek. A produkciókat a zsűri mellett a versenytársak is tapsviharral jutalmazták.

45 OIHT 5 1

45 OIHT 5 3

45 OIHT 5 4

45 OIHT 5 5

45 OIHT 5 6

45 OIHT 5 10

45 OIHT 5 9

45 OIHT 5 8

45 OIHT 5 11

45 OIHT 5 14

45 OIHT 5 15