A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) szervezésében beállították az egyidőben spiccbottal horgászó legtöbb gyerek rekordját az Esztergom-Búbánatvölgyben található Kerek-tó partján rendezett gyermeknapi horgászversenyen.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke elmondta, 250 gyermek szerepel a rekorddöntés hivatalos jegyzőkönyvében. Ezt a nagy létszámot úgy sikerült elérni, hogy a térség tíz horgászegyesülete – köztük Pest vármegyei résztvevők – közösen pályázott a verseny megrendezésére. A verseny védnökségét Hernádi Ádám, Esztergom Megyei Jogú Város polgármestere vállalta, a díjkiosztón részt vett Erős Gábor is, a térség országgyűlési képviselője. 

A legeredményesebbeket a MOHOSZ HUNOP pályázatának keretein belül minden egyesület külön díjazta, ezen felül a fiatalok saját egyesületeiktől és a KEMHESZ-től is vehettek át elismerést, illetve ajándékot, így egyetlen résztvevő sem távozott üres kézzel. A másfél órás horgászat után a gyerekek halfelismerésben, valamint célba dobásban mérték össze tudásukat külön ajándékokért.

A rendezvényen több évtizedes munkájának elismeréséül kitüntetést vehetett át Csiszár József, valamint a horgászvizsgákon önkéntes segítőként közreműködő Osvald Zsanett kapott kitüntetést, illetve a térség horgászszervezetei megköszönték Debreczeni István esztergomi rendőrkapitánynak a 10 éves szolgálatot.

A szövetség, mint a vármegye legnagyobb civil szervezete kiemelt figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre, a fiataloknak szóló programokra. A rendezvény elsődleges célja a horgászsport népszerűsítése, a halak, a víz megismerése, megismertetése volt. A program a Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ HUNOP és KIRE pályázatainak támogatásával valósult meg – ismertette Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnöke.

1-KEMHESZ-Rekord.jpg4-KEMHESZ-Rekord.jpg7-KEMHESZ-Rekord-624910_2.jpg