Megjelent a Magyar Horgász májusi száma, ízelító a tartalomból:

SZABÓ BENCE
Tavaszi ismerkedés

MAHOR2305_digital_Page_020.jpg
Végre itt a tavasz! A nappali hőmérséklet helyenként eléri, sőt, meg is haladja a 20 Celsius-fokot, a reggelek sem fagyosak már, így minden vízparton töltött nap ajándék. Az első ilyen hetek már alkalmasak arra, hogy az ember új, ismeretlen vizeket keressen fel. A tavak a víz hőmérsékletének emelkedésével párhuzamosan egyre pezsgőbb élettérré válnak a halak számára és egyre kevésbé számít a megfelelő hely kiválasztása, ha igazán jót szeretnénk horgászni.

SZARVAS ZOLTÁN
Tavaszi csukák

MAHOR2305_digital_Page_028.jpg
A csuka éves ritmusát mára elég jól megfejtettük. Az egyik legkorábban ívó halunk, akár jég alatt is képes szaporodni. Az ívás után aktívan táplálkozik és az ősz mellett áprilisban és májusban számíthatunk rájuk leginkább.

LÁBAS NORBERT
Rekordtavasz az RSD-n

MAHOR2305_digital_Page_034.jpg
Az elmúlt ősszel és télen a Ráckevei (Soroksári)-Duna (RSD) olyan mennyiségű hatalmas pontyot adott a kitartó horgászoknak, hogy a legjobban telepített tavak sem tudnák felvenni a versenyt azzal a rengeteg 20 kg feletti bajszossal, amit ebben a pár hónapban a pecások bejelentettek.

BOKOR KÁROLY
Műcsalis gondolatokMAHOR2305_digital_Page_038.jpg

A pergetőhorgászatban is él a furcsának tűnő állítás, hogy bármi megtörténhet, de előfordulhat mindennek az ellenkezője is. Így van ez csukázás során a műcsaliválasztással is, de az ellentmondásokból hasznos tanulságokat vonhatunk le.

SZTAHOVICS PÉTER
Szikla a zátonyon

MAHOR2305_digital_Page_046.jpg
Pergetés közben sosem szoktam céltalanul dobálni és várni a csodát. Mindig keresek valamilyen támpontot, hogy megfelelő helyen kellesse magát a műcsalim.

BOKOR KÁROLY
Harcsaveszélyes gondolatok

MAHOR2305_digital_Page_066.jpg
A közelmúltban egy olvasó megkérdezte: emberre is veszélyes a harcsa? A kérdés alapja, hogy a média olykor túlzóan figyelemfelkeltő jelzőkkel, címekkel tálalja a kapitális, már-már elképesztő méretű harcsaóriások fogásáról szóló híreket.

TIMÁR MIX TEAM
Nagypontyok nyomában

MAHOR2305_digital_Page_070.jpg
Ahhoz, hogy kapitális pontyokat és amurokat fogjunk számtalan dolognak passzolnia kell, legyen szó a felszerelésről vagy a felkínált csalogatóanyagról. Sajnos nem elég a csillagok kedvező állása, a felszerelésnek is vitathatatlanul nagy szerep jut álmaink halának partra segítésében.

DOVIT TEAM
Rapid horgászat

MAHOR2305_digital_Page_078.jpg
Rohanó világunkban egyre kevesebb időnk jut a horgászatra, így sokszor előfordul, hogy csupán pár óránk van hódolni a hobbinknak. Hogyan építsük fel ezt a rövid időszakot? Milyen technikával, etetőanyaggal és csalival próbálkozzunk? A Rapid Pellet Boxok nagyon beváltak ezekre a rövid horgászatokra, hiszen egyszerűen és gyorsan bekeverhetők.