Megjelent a Magyar Horgász áprilisi száma, ízelítő a tartalomból:
 
Timár Mix Methodozás kezdőknek 18
MAHOR2304_digital_Page_018.jpg
Ez a módszer napjainkra már szinte teljesen belopta magát a hazai horgászok szívébe, de határainkon kívül is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Köszönhető ez az egyszerűsége mellett a rendkívüli eredményességének is, nemcsak verseny-, hanem hétköznapi körülmények között is.
 
Sztahovits Péter Csepp vízi csodák 24
MAHOR2304_digital_Page_024.jpg
Tavaly április végén egy elhagyatott, növényzettel alaposan benőtt picike vadvízen horgásztam.
 
Lábas Norbert Esztergomi keszegek 28
MAHOR2304_digital_Page_028.jpg
A korábbiakhoz hasonlóan ezt a telet sem lehetett keménynek nevezni. Mindössze kétszer alakult úgy, hogy az általam látogatott tavak befagytak, ilyenkor azon járt az agyam, hogy hol tudnék halat fogni.
 
Bokor Károly Lassan, de biztosan 32
MAHOR2304_digital_Page_032.jpg
Az eredményes napok sikereit gyakran a „jókor vagyunk jó helyen” megállapítással szoktuk nyugtázni. Ám nem csak a horgászhelytől és a megválasztott időtől függ a siker.
 
Energo Team Duna, halak, évszakok 36
MAHOR2304_digital_Page_036.jpg
A legnagyobb folyónk egész éven át tartogat meglepetéseket, de a békés halak szempontjából a tavasztól ősz végéig tartó időszak a legkiemelkedőbb. A siker érdekében ismernünk kell a helyi adottságokat, lehetőségeket, az éppen aktuális vízállás esetében a halak tartózkodási helyét és táplálkozási szokásait. 
 
PECAKUCKÓ 48
 MAHOR2304_digital_Page_048.jpg
 
Lovas Ferenc Skót pérek nyomában 60
MAHOR2304_digital_Page_060.jpg
Síkvidéki emberként cseperedtem fel tavak és lassan áramló csatornák partján. Minden érdeklődésem ellenére vonzalmam, majd szerelmem a folyóvízi halak iránt csak később lobbanhatott lángra, amikor a sors bő vizű folyama szülőhazámtól messzi tájakra sodorta ingatag csónakomat.
 
Kovács Márk Áprilisi tréfa 68
MAHOR2304_digital_Page_068.jpg
Április a harcsáké – mondta egy ismerős horgász majd egy évtizede, ahogy elhaladt mellettem egy baranyai tó partján. Jól tudtam, hogy igaza van, hiszen én is éppen az esti harcsázásra próbáltam csalihalakat fogni. A kora tavasz nemcsak a harcsákról, hanem a húsvétról és a családról is szól, ráadásul a születésnapom is ekkor van, ezért hazalátogattam pár napra a fővárosból.