2023. március 29-én a Gödöllői Királyi Kastélyban került megrendezésre a horgászversenyzők ünnepe.

2022. minden eddiginél sikeresebb, eredményesebb év volt. Dr. Dérer István, a MOHOSZ elnökhelyettese megnyitójában összegezte, hogy az 50 világbajnok és 91 magyar bajnok méltón reprezentálja a világelitbe tartozó magyar horgászsportot. E sikerekhez a versenyzők és horgászvezetők mellett horgászszervezetek, intézmények és támogatók is hozzájárultak. Dr. Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke, Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottja, dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke köszöntötte a vendégeket.

 sportgala_DSC4759-2000px.jpg

Az Országos Versenyhorgász Bizottság tagjai öt évre szóló megbízást vehettek át és ugyancsak fél évtizedes megbízást kaptak az egyes szakágak vezetői és a pályázat útján kiválasztott szövetségi kapitányok is. A Magyar Csapat (Team Hungary) sporttámogatói rendszer keretei között az Agrárminisztérium, a sportért felelős Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Versenysport Szövetség mellett már 36 különböző cég vesz részt a támogatásban, amit ezúton is megköszönt a Szövetség. 

sportgala_DSC4743-2000px.jpg 

sportgala_DSC4734-2000px.jpg

Ezen a gálán adták át az év horgászsportolója címeket is. A 2022-es versenyévad utánpótláskorú versenyzői közül Nagy Hunor, a hölgyek közül Walter-Barna Diána, míg a felnőtt férfiak kategóriájában Bakó Péter vehette át az elismerést.

sportgala_DSC4745-2000px.jpg 

Életműdíjjal ismerték el a castingsportban és az úszós válogatottban is jeleskedő, 82 esztendős Slemmer Ferenc több évtizedes sportolói életútját. A sportgáláról részletesen a Magyar Horgász májusi számában olvashatnak, a fényképes galériát a MOHOSZ Facebook oldalán tekinthetik meg.