A 13. hét időjárása markáns kettősséget mutatott.

Az első fele faggyal, esővel, havazással és gyakran viharos széllel párosulva telt, ami horgászatra szinte alkalmatlan körülményeket teremtett. A hét második fele sok napsütéssel, viszonylag magas hőmérsékleti értékekkel, gyenge széllel ideálisnak volt mondható.
A horgászok is jobbára csak a hét második felében látogattak ki a tóhoz, és próbáltak meg keszeget, kárászt vagy pontyot fogni. A feljavult időben akadt is néhány szép fogás, de a többség gyenge eredményekről számolt be. Ennek az is lehetett az oka, hogy a víz jelentősen visszahűlt, és csak lassan kezdett felmelegedni.
A tapasztalatok szerint most is azok tudtak leginkább eredményesek lenni, akik megfelelően lefinomított szerelékkel horgásztak, és használtak valamilyen élő csalit is, pl. csontit, pinkit vagy gilisztát.
A ragadozó halakra a harcsa kivételével még fogási tilalom volt érvényben, de a csukatilalom végével április elsejétől újra lehet horgászni.
Fontos megjegyezni, hogy a Velencei-tavon április végéig ragadozó halra tilos bármilyen típusú műcsalival és 15 cm-nél kisebb csalihallal horgászni, vagyis április 30-ig kizárólag minimum 15 cm-es csalihal vagy más élő csali, pl. giliszta tűzhető horogra.