Erős fagyok ugyan nem voltak, de a tó legnagyobb részén tartotta magát a jégpáncél a 4. héten is. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a jég vastagsága 0-8 cm közötti, de mindenhol gyenge szerkezetű, ezért a tó jegére továbbra is tilos és életveszélyes rámenni.

Több helyen kisebb-nagyobb jégmentes vízfelületek is kialakultak, ahol többen próbálkoztak az úszózás mellett fenekezős módszerrel szerelt készséggel is.

A fogásokat tekintve a héten sem volt kiemelkedő az eredmény: kisebb csukák, tenyeres keszegek jelentették a zsákmány zömét.

A keszegfélék megfogásához nem volt nélkülözhető a csonti, illetve giliszta feltűzése.

Tekintve, hogy rövidesen, február 3-án indul a csuka tilalmi időszaka, kifogására még az 5. hét vasárnap estéjéig van lehetőség, utána legközelebb április elején lehet újra horgászni rájuk.

Fontos tudni, hogy a 2019. évi területi jegyek, valamint állami horgászjegyek érvényessége január 31-én, pénteken lejár, így február 1-jétől, szombattól már csak a 2020. évre érvényes okmányok birtokában szabad horgászni.

A 2020. évre érvényes területi jegyek személyesen kiválthatók a forgalmazóknál, de van lehetőség akár online területi jegy vásárlására is a horgaszjegy.hu honlapon keresztül a „Területi jegy vásárlás” gombra kattintva elérhető felületen.

A jegyvásárláshoz szükség van egy a horgászkártyára vonatkozó regisztrációtól független rövid regisztrációra, melyet követően, a 2020. évre érvényes állami horgászjegy számának megadásával váltható területi jegy nemcsak a Velencei-tóra, hanem hazánk számos más horgászvizére is.