A 3. hetet végig ködös, borongós és hideg idő jellemezte.

A jég vastagsága továbbra sem érte el a biztonságos szintet, így csak a part közvetlen közelében vágott lékek, valamint egy-egy részen a kisebb kiolvadások jelentették a halfogási lehetőségeket. 

Néhány keszegen és 1-2 csukán kívül nem sikerült komolyabb eredményt elérni, igaz, a kellemetlen időben csak kevesen horgásztak a héten. 

A csukára hamarosan fogási tilalom lép életbe az ívási időszaka miatt. Tekintettel arra, hogy a jogszabályban meghatározott tilalmi időszak első napja szombatra esik, a tilalom az azt követő munkanapon, azaz idén február 3-án, hétfőn nulla órakor lép érvénybe, s tart egészen március végéig. 

A 2020. évi horgászrendben bekövetkezett változások közül most egy a csónakos horgászokat érintő pontosítást emelünk ki: december, január és február hónapokban az eddigi napkeltétől-napnyugtáig tartó intervallum meghatározása helyett a – Budapesten érvényes – naptári napkeltét megelőző félórától a napnyugtát követő félóráig horgászhatnak, illetve ebben az időszakban tartózkodhatnak horgászfelszereléssel a Velencei-tavon.