Az év első hetében sem köszöntött még be az igazi téli időjárás, de a hőmérsékleti értékek alacsonyak voltak, s már a jegesedés is elkezdődött hétvégén.

Az év első hetében sem köszöntött még be az igazi téli időjárás, de a hőmérsékleti értékek alacsonyak voltak, s már a jegesedés is elkezdődött hétvégén.
A békéshalazók a kikötői keszegek közül tudtak fogni néha nagyobb mennyiségben is, de ehhez nagyon finom szerelék használata kellett.
A ragadozó halak közül néhány csukát és több süllőt is sikerült horogra csalni a próbálkozóknak. 
A süllő fogásában főként a csónakból horgászók jeleskedtek, s nem is csak a kisebb példányokat fogták. Akadt 69 centis, 5 kilós példány is, de a legnagyobbnak egy 77 centis süllő bizonyult, amelyet fogás után azonnal visszahelyeztek a tóba. Sajnos a fogott példányokról nem áll rendelkezésünkre fotó.
A 2020. évre érvényes Velencei-tavi horgászrendben több kisebb változás történt az előző évihez képest, melyek közül néhányat az alábbiakban ismertetünk.
Lényegesebb változás, hogy a fogassüllő és csuka legkisebb kifogható mérethatára visszaáll a vonatkozó hatályos jogszabályban meghatározottra.
Ennek megfelelően a fogassüllő legkisebb kifogható mérete 30 cm, a csukáé 40 cm lesz, ugyanakkor a felső méretkorlátozás megmarad, amely a fogassüllő esetében 70 cm, a csukánál pedig 80 cm.
Változik továbbá, hogy a 150 cm testhossz vagy 20 kg tömegű feletti harcsából évente az eddigi 3 db helyett legfeljebb 5 db tartható meg. Marad továbbra is az a szabály, miszerint az ilyen méretű megtartani kívánt harcsát a kifogó horgásznak kötelező azonnal bejelentenie a horgászrendben közzétett halőri bejelentő telefonszámon.
Pontosításra került a december, január és február hónapokban történő csónakos horgászat szabályozása, mely szerint ebben az időszakban az eddigi napkeltétől-napnyugtáig tartó intervallum helyett a - Budapesten érvényes - naptári napkeltét megelőző félórától a napnyugtát követő félóráig szabad horgászni, illetve horgászfelszereléssel a tavon tartózkodni.
A területi jegyárak 2020-ban is változatlanok maradtak. 
A 2020. évtől kezdődően az “éves általános kedvezményezett 2 botos” területi jegytípus megszüntetésre kerül, azonban az 1 horgászbot használatára feljogosító “éves általános kedvezményezett 1 botos” jegytípus továbbra is elérhető változatlan áron, melynek a darabszám-korlátozással védett halfajokra vonatkozó korábbi éves kvótája 30 darabra nőtt (melyből legfeljebb 15 db lehet fogassüllő).
Az éves területi jegyek kifogható kvótájára vonatkozóan korábban a területi jegyen található külön fogási kimutatás megszüntetésre került, a kifogott halakat csak a fogási naplóban kell rögzíteni és a kifogható éves kvóta szerint számon tartani. A vonatkozó hatályos jogszabályi rendelkezés értelmében a kifogható éves mennyiség elérését követően újabb éves területi jegy váltására nincs lehetőség.
Boldog Új Évet, valamint horgászélményekben gazdag évadot kívánunk minden kedves horgásztársunknak!