Késő őszi időjárás jellemezte a 47. hetet, időnként kisebb esővel és széllel tarkítva.

A békés halfajokra horgászók száma jelentősen csökkent a héten, de aki próbálkozott, annak sikerült néhány pontyot és keszeget akasztania. A horgászok többsége már inkább az évszakra jellemzően a ragadozóhalak horgászatát tűzte ki célul. Csukát és süllőt többeknek sikerült fognia, sőt nem ritkán 2-3 kiló körüli példányok is horogra akadtak. Megfigyelhető volt, hogy egy-egy napon szinte mindenhol jól evett e két ragadozó, majd másnap alig lehetett fogni belőlük.

A hét második felében mintegy 50 mázsa háromnyaras, kifogható méretű pontyot telepített a víz halgazdálkodási hasznosítója, a MOHOSZ. E korosztályból legközelebb november 29-én, pénteken kerül újabb mennyiség kihelyezésre.

November 30-án, szombaton éjfélkor véget ér az év nagy részében megengedett éjszakai horgászat. December 1-jén, vasárnap már csak reggel 6 órától engedélyezett a parti horgászok számára a horgászat, a csónakosok esetében ez a napkeltéhez kötött időpont. A partról próbálkozók este 10-ig, a csónakosok napnyugtáig hódolhatnak szenvedélyüknek, egészen 2020. március elsejéig.

Ugyancsak december 1. napján lép életbe az a szabály, amely szerint a Velencei-tavon a harcsa kivételével kizárólag ragadozóhal tartható meg a csónakos horgászat során. A harcsa kifogása legközelebb jövő év márciusától engedélyezett ismét a csónakból horgászók számára.