2023. november 27-én Rétimajorban, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) tartott sajtótájékoztatót „Az őszi haltelepítések, valamint a karácsonyi étkezési célú hal biztosítása a termelői árak csökkenése tükrében” címmel.

2023. november 25–26-án Győrben, az MMX-tavon rendkívül hideg, néha havazással tarkított kellemetlen időjárásban 32 versenyző küzdött meg a magyar bajnoki címért és az értékes ranglistapontokért.

A Magyar Országos Horgász Szövetség munkatársai 2023. november 17–19-én egy modern designelemekkel díszített standon várták az érdeklődőket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban.

Az idén immár 15. alkalommal kerül sorra az „Év hala” választás, melynek célja: őshonos halaink ismertebbé tétele, népszerűsítése. A 2024-es év halát a réticsík, a garda és a laposkeszeg közül lehet kiválasztani. A szavazatokat 2023. december 31-én déli 12 óráig kell leadni a Magyar Haltani Társaság honlapján.

2023. november 4–5-én Litvániában került megrendezésre III. Trout Area Világbajnokság. 

 

Október 26-án Budapesten került sor a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért Felelős Államtitkársága és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által megrendezett Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia Bemutató és Konszenzus Szakkonferenciára, ahol az 1.0 tervezet bemutatására és megvitatására került sor.

2023. október 28-án két kategóriában – pontyfogó és feeder – mérkőzhettek meg a versenyzők a Maconkai-víztározó melletti réten.