Ez a Visegrád nem a Duna partján fekvő magyar város. Ez a Visegrád Boszniában, a Drine-folyó partján található. Gyönyörű környék ez is, ráadásul horgászversenyt is rendeztek itt augusztus végén.

 

Ráadásul nem is az első ilyen versenyt. Két évvel ezelőtt rendezték meg Szerbiában a Bovan-tó mellett az I. Adria-Dunamenti Országok Horgász Kupáját, amelynek célja az volt, hogy a verseny nevében szereplő két víz partján található horgász szövetségek versenyzői találkozhassanak, vetélkedhessenek. Akkor a magyar csapat mindent vitt. Csapatban is nyertek a fiúk, és egyéniben is a dobogó mindhárom fokára magyar versenyző állhatott. A következő évben is meghirdették a versenyt, de akkor kellő jelentkező híján elmaradt. Idén újból meghirdették, most Bosznia-Herczegovina vállalta a házigazda szerepét.

Adria Dunamenti Kupa 2019 18

A versenyre Arató Soma, Baluka Péter, Szabó Tamás és Végh Tamás versenyzők, Ambrus Tibor vezetésével utaztak ki. A versenypálya a Drina egy felduzzasztott szakaszán volt, ahol a víz áramlásának erőssége a közeli erőműtől erősen függött. Néha rohant a víz, majd hirtelen teljesen megállt. Kristálytiszta víz, kövekkel tarkított meder, a folyóra jellemző halállomány. Paduc, szilva, sneci, keszegfélék. A csapatnak nem volt sok lehetősége tréningezni a pályán, szinte a mély vízbe ugrottak. Mindezek ellenére egy szép bronzéremmel zárták a fordulót, amivel ismét bizonyítottuk, hogy a magyar csapattal ezen a versenyen mindig számolni kell. 

Adria Dunamenti Kupa 2019 25